دهمین روز معاملاتی با دامنهنوسان محدود مثبت و منفی ۲درصد در حالی در بازار سرمایه آغاز شده که شاخصها همچنان عملکرد نامطلوبی داشته و ارزش معاملات در سطوح حداقلی است.
وزیر اقتصاد از مصوبه ستاد اقتصادی دولت مبنی بر اعمال کنترل نرخ سود در بانکها، در نظرگرفتن برخی معافیت های مالیاتی، اصلاح نرخ خوراک پالایشگاه ها و تجدید ارزیابی دارایی خودروسازان در جهت تقویت بورس خبر داد.
به اعتقاد کارشناسان سیاست های انقباضی که در راس آن ها افزایش نرخ بهره است، یکی از ۳ عاملی است که منجر به رکود عمیق بازار سرمایه در این روز ها شده، به طوری که شاخص کل در یک ماه گذشته با افت ۱۰ درصدی مواجه شده است.
بورس تهران از ابتدای امسال با مجموعه ریسکهای اقتصادی، سیاسی و نظامی درگیر بوده و ابهامات انتخاباتی در این بازار، خرداد سختی را برای بازار سرمایه رقم زده است. شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با ریزش ۲۱ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۷۷ هزار واحد رسید. روز گـذشته نیز شاخص بورس با افت ۱۵ هــزار و ۶۰۰ واحدی پس از ۵۱ روز معاملاتی سطح ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار ...
همواره یکی از متغیرهای اثرگذار بر بورس، نرخ بهره بوده است؛ متغیری که بر بازده موردانتظار بورس اثر میگذارد. بهطوری که افزایش بهره در اقتصاد، ارزش فعلی عایدات آتی سهام شرکتها را کاهش داده و در نهایت موجب افت ارزش ذاتی سهام خواهد شد.
ناکامی بازار سهام به روز نهم رسید. بورس بعد از هشت روز سرخ، شنبه را نیز با کاهش سطح شاخص کل به اتمام رساند. این کاهش در حالی رقم خورد که بازار تمام ۹روز کاری گذشته را شاهد خروج پول بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (دوشنبه) بازار سهام، با ۲۰ هزار و ۶۴۷ واحد کاهش معادل ۹۱ صدم درصد به دو میلیون و ۲۳۹ هزار و ۹۹ واحد رسید.
ورود استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه چالشهای بسیار زیادی داشت و در نهایت طی سال ۱۴۰۰ این دو باشگاه در فرابورس پذیره نویسی شدند؛ اما چیزی جز زیان عاید سهامداران نشد!
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (چهارشنبه) بازار سهام، با هزار و ۷۱ واحد افزایش معادل ۵ صدم درصد به دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحد رسید.